Fotografie_Rotterdam_Branding_Storytelling_Bedrijfsfotografie_Ilias_Proces-VeraBos.jpg

Ilias Design

Al jaren werk ik voos Ilias Design met foto voor zijn brand, toegespitst op de Nederlandse markt. Ilias een Griekse ontwerper en maakt hedendaagse designs met moderen technieken, maar altijd met cultuur en geschiedenis in het achterhoofd. Zijn topstukken zijn lazer gesneden vlinderdassen die hij vervolgens met de hand beschilderd. 

Illias wou zijn excentrieke ontwerp branden voor de Nederlandse markt. Ik heb dit gedaan door een verscheidenheid aan fotografisch werk voor hem te maken waaronder productfotografie, documentaire fotografe.


Maar het hoogtepunt van onze samenwerking zijn de vele portretten series van échte mensen met zijn ontwerpen.


‘De vlinderdas is zo lang een statussymbool geweest… Door deze te maken met moderne technieken en betaalbaar materialen neem ik het terug als een canvas voor creativiteit. Zo maak ik het benaderbaar en betaalbaar voor iedereen’


Illias hield van mijn ‘Nederlandse’ benadering van fotografie en licht en hoe dit combineert met zijn werk.


Om de zoveel tijd spraken ik en Ilias af en dan vertelde hij mij over zijn nieuwe experimenten. Dan liet hij mij zijn nieuwe technieken en nieuwe ontwerpen zien. Ilias vind overal inspiratie: Geometrische islamitische kunst in Rotterdamse moskeeën, 19de eeuwse Japanse kunst of zijn persoonlijke ervaring met het leven in een andere cultuur dan je eigen.


‘Toen ik nog een student was deed ik een project waarbij ik de lazersnijmachine gebruikte. Ik had wat restjes hout en ik besloot een klein vlinderdasje voor mijzelf uit te snijden. Mijn vrienden vonden het prachtig en vroegen of ik ze ook voor hun kon maken.’

Nu verkoopt hij ze aan mensen uit heel Europa.

Fotografie_Rotterdam_Branding_Storytelling_Bedrijfsfotografie-1607.jpg
_MG_2155.jpg
1523523547348.jpeg
_MG_3147 as Smart Object-1.jpg
Fotografie_Rotterdam_Branding_Storytelling_Bedrijfsfotografie_Ilias_Proces_VeraBos.jpg
Fotografie_Rotterdam_Branding_Storytelling_Bedrijfsfotografie-3.jpg
Fotografie_Rotterdam_Branding_Storytelling_Bedrijfsfotografie-1254.jpg
Fotografie_Rotterdam_Branding_Storytelling_Bedrijfsfotografie-1.jpg